úterý 14. května 2024 Bonifác

AKTUÁLNĚ: Ve Velké Bystřici se srazil vlak s autem, provoz na železnici bude do večera zastaven

Na železničním přejezdu ve Velké Bystřici na Olomoucku se dnes krátce po třinácté hodině srazil rychlík s osobním autem. Při nehodě byl zraněn řidič automobilu, dvě děti, které měl ve vozidle, utrpěly šok. Kvůli nehodě je mezi stanicemi Velká Bystřice a Hlubočky-Mariánské Údolí zastaven provoz vlaků, náhradní dopravu zajišťují autobusy. Provoz vlaků bude v tomto úseku podle Českých drah zastaven až do sedmnácté hodiny.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal řekl, že nehoda se stala ve čtvrt na dvě na železničním přejezdu se světelnou signalizací bez závor. „Střetl se tam rychlík jedoucí z Olomouce do Ostravy s osobním automobilem. Nahlášeno máme jedno zranění a dvě děti jsou v šoku," uvedl Drápal.

„Podle prvotního zjištění jel řidič osobního vozidla Renault přes železniční přejezd ve směru do obce Velká Bystřice. V daném okamžiku tudy projížděl rychlík R 1329 Praděd ve směru od Olomouce na Ostravu,“ přiblížil policejní mluvčí Libor Hejtman. Spolu s řidičem cestovaly ve vozidle dvě nezletilé děti.  Všichni z auta byli převezeni do Fakultní nemocnice v Olomouci s lehkými zraněními.

Mluvčí hasičů Zdeněk Hošák řekl, že v rychlíku cestovala stovka lidí, pro které jel evakuační autobus. Podle policejního mluvčího Libora Hejttmana ve vlaku cestovalo zhruba 200 lidí a nikdo z nich nebyl zraněn. „Řidič ani strojvůdce nebyli pod vlivem alkoholu. Za jakých okolností a příčin došlo k dopravní nehodě zjišťují olomoučtí dopravní policisté," doplnil Hejtman.

Autoři , | Foto Olomoucká Drbna

Štítky nehoda, vlak, auto, Velká Bystřice, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.