pátek 3. května 2024 Alexej

Nedal přednost a naboural do opilého muže se zákazem řízení

, aktualizováno 6. března 2020, 11:30

Nepozornost pětačtyřicetiletého řidiče skončila ve středu dopravní nehodou v Uničově, při které naboural do dvacetiletého řidiče volkswagenu. Mladší z mužů má zákaz řízení a nadýchal 2,8 promile alkoholu.

Pětačtyřicetiletý řidič audi nedal značkou určenou přednost při odbočování vlevo z ulice U Stadionu na ulici Jiřího z Poděbrad. „Levým bokem se střetl s přední částí osobního auta volkswagen, které projíždělo od ulice Mohelnická na ulici Nádražní,” řekla policejní mluvčí Lucie Vanková. 

Policie na místě oboum řidičům udělala dechovou zkoušku. „Pozitivní výsledky jsme naměřili u dvacetiletého řidiče vozu volkswagen. Nejprve přes 2,8 promile, a poté přes 2,6 promile alkoholu v dechu. Další kontrolou jsme zjistili i to, že mladík neměl za volantem vůbec co dělat, neboť má do května platný zákaz řízení motorových vozidel,” doplnila mluvčí. Viník nehody měl test na alkohol negativní.

Nehoda se obešla bez zranění. Předběžná škoda na vozidlech je osmdesát tisíc korun. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník mimo jiné stanoví trest odnětí svobody až na tři léta,” dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Olomouc

Štítky Uničov, nehoda, opilost, zákaz řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.