sobota 4. května 2024 Květoslav

Dva muži rušili v Prostějově noční klid, pouštěli zvuk houkačky do megafonu

Čtvrt hodiny po půlnoci narazili prostějovští strážníci při své obchůzce na mladíka, který mluvil a pouštěl různé zvuky do megafonu. Na místě mu uložili pokutu. Situace se o čtyři hodiny později znovu opakovala,.

Hlídka našla muže při své noční obchůzce na ulici Lužická, poblíž místní diskotéky Morava. „Muže, který pouštěl do megafonu hlasité zvuky jsme vyzvali, aby zanechal svého jednání, kterým rušil noční klid,” řekl za Městskou policii Prostějov Petr Zapletal.

„Tímto chováním se jednadvacetiletý muž dopustil přestupku proti veřejnému pořádku. Hlídka vyřešila celou záležitost uložením pokuty příkazem na místě ve výši tisíc korun,” doplnil mluvčí a dodal, že dotyčného i s kamarády strážníci poučili. Všichni zúčastnění prý pokynů strážníků uposlechli a slíbili, že se situace nebude opakovat.

Stejná noční hlídka však uslyšela totožné zvuky napodobující houkačku také ve čtyři hodiny ráno, tentokrát u centra na Skálově náměstí. „Tentokrát megafon použil osmadvacetiletý muž. Jelikož hrozilo i nadále, že bude docházet k rušení nočního klidu, strážníci megafon přestupci odebrali,” řekl mluvčí.

Muž však odmítl situaci se strážníky na místě řešit. „Veškeré jednání bylo zadokumentováno a oznámeno příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti veřejnému pořádku. Zde může být uložena pokuta do výše deset tisíc korun," dodal Zapletal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Prostějov, městská policie, strážníci, hlídka, rušení, pokuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.