čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

Nemohl si zapálit v taxíku, a tak vytáhl pistoli

Řidič taxislužby v obci Olšovec v pátek v podvečer nabral do svého vozu třicetiletého muže a jeho známého. Ten si chtěl na místě spolujezdce zapálit cigaretu. Když ho řidič upozornil, že se ve voze nekouří, vytáhl muž plynovou pistoli a vyhrožoval s ní řidiči po celou dobu jízdy.

„Uvedený muž si sedl na místo vedle řidiče a po rozjezdu se rozhodl, že si zapálí. Řidič mu řekl, že se v autě nekouří, ale ze zlou se potázal. Zákazník vytáhl plynovou pistoli a začal mu kolem hlavy se zbraní mávat s tím, že on si klidně může zapálit a také svých slov dostál. Zbraní mu nevyhrožoval újmou na zdraví, jen si s její pomocí vynucoval souhlas. Po celou dobu jízdy, až k hranickému marketu na ulici Družstevní mířil taxikáři plynovkou na bok," popisuje událost Miluše Zajícová, tisková mluvčí krajského ředitelství Policie ČR.

Podezřelý vystoupil u marketu, za jízdu zaplatil. Řidič následně odjel na vlakové nádraží, odkud zavolal na policii a oznámil, co se stalo. „V době šetření této události dostala přivolaná hlídka informaci o muži, který u uvedeného marketu mává střelnou zbraní. Ihned po tomto oznámení vyjela na místo, kde zpozorovala podezřelého muže, který vzápětí skončil v poutech,“ doplňuje Zajícová.

Podezřelý s plynovovou pistolí byl na místě zajištěn. Při dechové zkoušce mu bylo naměřeno 2,57 promile alkoholu v dechu. Byl proto eskortován na záchytnou stanici. Případ policie šetří pro trestný čin nebezoečné vyhrožování. Za ten muži hrozí až tři roky vězení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pistole, plynová, taxi, vyhrožování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Bibi Bibi

Mám ten dojem, že na kamerovém záznamu z uvedeného automobilu, který byl předán PČR je slyšet, že řidiči vyhrožoval.

středa, 11. března 2020, 15:55

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.