neděle 5. května 2024 Klaudie

Před jízdou se posilnil šesti pivy a vodkou. Projel stopku a už viděl majáky

Ve čtvrtek po jedenácté hodině večer vyrazil šestadvacetiletý řidič ve Škodě Octavia z Přáslavic do obce Lazníky. Už v Přáslavicích projel stopku a pokračoval dál na Kocourovec. To už za ním ale byla policejní hlídka, která řidiče hned zkontrolovala.

Řidič na sebe upozornil nejen nerespektováním dopravní značky, ale i stylem jízdy. Jen stěží se dokázal udržet v jízdním pruhu a k tomu nekontrolovatelně zrychloval a zpomaloval. Při kontrole dali policisté šoférovi dýchnout a hned zjistili, že je značně posilněn alkoholem. „Přístroj u něj naměřil nejprve přes 3,7 promile, následně přes 3,4 promile a nakonec přes 3,8 promile alkoholu v dechu. Řidič s hodnotami souhlasil a netajil se s tím, že se během večera posilnil šesti jedenáctistupňovými půllitry piva a šesti panáky vodky,“ uvádí policejní mluvčí Lenka Vanková.

Řidič s hodnotami souhlasil a naopak se policistům pochlubil, že se během večera posilnil šesti jedenáctistupňovými půllitry piva a šesti panáky vodky. Policejní hlídka mu proto okamžitě zakázala další jízdu a odebrala jeho řidičský průkaz. „V tomto případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodává Vanková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.