čtvrtek 28. března 2024 Soňa

AKTUALIZOVÁNO: Probíhá policejní prohlídka v bytu Langera, ten je podle některých zdrojů vyslýchán policisty

Na několika místech v České republice dnes detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) rozjeli akci s krycím názvem VIDKUN. Podle posledních informací policie zatkla i exministra Ivana Langera a podnikatele Ivana Kyselého. Informoval o tom server novinky.cz.

Podnikatel Kyselý a Langer jsou dlouholetými obchodními partnery. Nyní jsou vyslýcháni na policejním prezidiu, obvinění zatím nepadlo. Celá akce se týká solarní elektrárny Ševětín, která byla uvedena do provozu v roce 2010, rok předtím ji koupila firma ČEZ.

Policie dopoledne zasahovala v bytě exministra vnitra Ivana Langera. Podle informací České televize protikorupční policie zadržela také jednoho z náměstků olomouckého krajského ředitelství policie, zasahuje také na policejním prezidiu.

Podle informací týdeníku Respekt, jehož investigativci se o celou kauzu zajímali, jde bezmála o 100 milionovou čásku, která měla dorazit k jednomu z garantů stavby. Část peněz ale také putovala do advokátní kanceláře, ve které v té době působil exministr Ivan Langer.

AKTUALIZOVÁNO: Poslední informace serveru Novinky.cz o tom, že by měl být Ivan Langer vyslýchán na policejním prezidiu, je dementována redaktory České televize. Podle nich je Ivan Langer přítomen u policejní prohlídky u něj v bytě na ulici 8. května v Olomouci.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.