neděle 5. května 2024 Klaudie

Prostějovští neznají městskou vyhlášku, ta zakazuje pití alkoholu na veřejnosti

Hned několik přestupků spojených s pitím alkoholu na veřejnosti musela tento týden řešit prostějovská městská policie. Většina lidí pila na místech, kde to městská vyhláška zakazuje.

Strážníci vyjížděli například ke skupině mužů ve věku od čtyřiadevaceti do sedmatřiceti let, kteří popíjeli za Domem služeb. „Hlídka čtveřici poučila o platnosti vyhlášky města o zákazu požívání alkoholických nápojů na některých veřejných prostranstvích. Dotyční uvedli, že si chtěli dát po práci pivo a o zákazu nevěděli,” řekla za Městskou policii Prostějov Tereza Greplová a dodala, že přestupek nyní řeší příslušný správní orgán. 

Další popíjející na veřejnosti byli dva muži ve věku pětapadesát a osmapadesát let. „Mladší muž konzumoval víno z dvoulitrové plastové lahve. Oba měli roušky na ochranu obličeje stažené na krku a kouřili. Strážník oba upozornil na dodržování nařízení vlády a nutnost mít na veřejnosti chráněny dýchací cesty a mladšího z dvojice také o městské vyhlášcem,” upřesnila Greplová. 

Městská policie Prostějov připomíná, že při zakoupení alkoholu do kelímku nebo pet lahve, je možné si ho odnést domů a vypít ho tam. „Z důvodu vyhlášení nouzového stavu nelze alkohol popíjet na veřejném prostranství,” dodala Greplová. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky alkohol, vyhláška, Prostějov, strážníci, prevence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.