pátek 17. května 2024 Aneta

Policie přitvrzuje kvůli koronaviru tresty, muži za krádež nářadí v rodinném domě hrozí osm let vězení

Až osm roků vězení hrozí dvaadvacetiletému muži, který se v pátek večer vloupal do garáže rodinného domu v Olomouci-Chválkovicích a ukradl tam drobné ruční nářadí v hodnotě 450 korun. Policisté zloděje brzy dopadli a nyní mu kvůli vyhlášenému stavu nouze hrozí výrazně přísnější trest než obvykle. Před vyhlášením stavu nouze mohl soud podobné nenechavce poslat do vězení nejvýše na dva roky. Řekl to dnes policejní mluvčí Libor Hejtman.

"Dvaadvacetiletý recidivista z Olomouce je podezřelý, že v pátek kolem 21:00 nejprve vnikl na oplocený pozemek a následně za použití síly vnikl sklepními dveřmi do garáže rodinného domu. Garáž prohledal a odcizil z ní drobné ruční nářadí v hodnotě 450 korun," uvedl Hejtman.

Policisté na místo ihned vyjeli a zloděje zanedlouho vypátrali, zadrželi a umístili do policejní cely. Kriminalisté po zahájeném trestním stíhání podají podnět státnímu zástupci na podání návrhu na vzetí muže do vazby.

Mladému zloději hrozí za krádež a porušování domovní svobody trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se do garáže vloupal ve vyhlášeném stavu nouze. "Důsledně varujeme všechny potenciální pachatele, aby si uvědomili, že v současné době, tedy v době vyhlášeného nouzového stavu na území ČR, je jakékoliv protiprávní jednání přísněji postihováno," upozornil Hejtman.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, zdraví, Olomoucko, koronavirus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.