pátek 17. května 2024 Aneta

Z garáže ukradl nářadí za pár stovek. Za krádež v nouzovém stavu mu hrozí přísnější trest

Olomoučtí policisté dostali v pátek večer oznámení o vloupání do garáže v olomoucké části Chválkovice. Za krádež drobného nářadí hrozí dvaadvacetiletému mladíkovi až osm let odnětí svobody, protože kradl v době vyhlášeného nouzového stavu na území České Republiky.

Dvaadvacetiletý recidivista z Olomouce je podezřelý, že v pátek 20. března kolem deváté hodiny večer nejprve vnikl na oplocený pozemek a následně násilně překonal sklepní dveře rodinného domu. Dostal se do garáže, odkud odcizil drobné nářadí v hodnotě 450 korun. Policisté pachatele zanedlouho po činu vypátrali a umístili ho do policejní cely. 

V současné době probíhají se zadrženým nezbytné procesní úkony a kriminalisté po zahájeném trestním stíhání podají podnět státnímu zástupci na podání návrhu na vzetí muže do vazby. Mladíkovi hrozí za zločiny krádež a porušování domovní svobody trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť ke skutku došlo ve vyhlášeném stavu nouze v České republice.

„Důsledně varujeme všechny potenciální pachatele, aby si uvědomili, že v současné době, tedy v době vyhlášeného nouzového stavu na území České republiky, je jakékoliv protiprávní jednání přísněji postihováno,“ upozoruňuje policejní mluvčí Libor Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Anna Skopalová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.