čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Policisté odložili nehodu autobusu, který převážel malé fotbalisty. Řidič měl zdravotní problémy

Loňskou nehodu autobusu převážejícího malé fotbalisty na D35 u Litovle na Olomoucku, při které se zranilo 18 lidí, policisté po několika měsících vyšetřování odložili. Důvodem byl fakt, že u řidiče autobusu byla zjištěna předchozí zdravotní indispozice, řekla olomoucká policejní mluvčí Lenka Vanková. Nehodu, při které řidič autobusu zezadu narazil do odstaveného kamionu, policie původně vyšetřovala pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

Nehoda se stala loni 11. června na 253. kilometru D35 nedaleko Litovle. V autobuse, který jel z Prostějova směrem na Mohelnici, cestovalo vedle řidiče dalších 27 cestujících, z toho dva dospělí a 25 dětí. Autobus převážel týmy fotbalového klubu 1. SK Prostějov k utkání přípravek.

Po nárazu do kamionu odstaveného u krajnice bylo zraněno 18 lidí, šlo převážně o děti ve věku kolem deseti let. Malí fotbalisté utrpěli většinou lehká zranění, zejména odřeniny a pohmožděniny. Zranění utrpěli i oba trenéři. Nejvážněji se zranil řidič autobusu, kterého museli vyprostit z vozu hasiči. Do nemocnice ho poté přepravil vrtulník.

Kvůli vyšetřování nehody a odstranění havarovaných vozidel byla tenkrát dálnice zhruba pět hodin uzavřená. Mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa tehdy řekl, že šlo o mimořádnou událost; na místě zasahovaly posádky záchranných služeb z celého okolí včetně letecké záchranné služby. Dohromady to bylo šest výjezdových skupin zdravotnické záchranné služby a dvě převozové služby. Cestujícím i jejich rodinným příslušníkům pomáhalo také několik krizových interventů z řad policie.

Autoři | Tisková zpráva | Foto HZS Olomouc

Štítky policie, nehoda, fotbal, děti, D35, Litovel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.