čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Opilý řidič sjel ze silnice a přetočil auto na střechu. Způsobil škodu přes 80 tisíc korun

Včera pozdě večer vyjel opilý řidič s osobním autem mimo silnici a narazil do základového kamene a informační tabule Dopravního podniku města Olomouce (DPMO). Auto se následně přetočilo na střechu a skončilo zpět na silnici. Řidič, kterému hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, způsobil celkovou škodu přes 80 tisíc korun.

V úterý 7. dubna po deváté hodině večer dvacetiletý muž požil alkohol a nezvládl řízení mezi ulicemi Heydukova a U Stavu v Olomouci. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy technickému stavu pozemní komunikace a svým schopnostem a vyjel vpravo mimo komunikaci,“ komentuje nehodu policejní mluvčí Libor Hejtman. 

V ulici Frajtovo náměstí naboural do základového kamene a informační tabule DPMO, přetočil auto na střechu a skončil zpátky na komunikaci. „Policisté mu naměřili 1,37 a 1,48 promile alkoholu v dechu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Způsobil hmotnou škodu v celkové výši 82 tisíc korun, na vozidle 30 tisíc, na informační tabuli 50 tisíc a na chodníku 2 tisíce korun,“ dodává Libor Hejtman. 

Z dopravní nehody mladý řidič vyvázl jen s lehkým poraněním a za ohrožování pod vlivem návykové látky mu hrozí šest měsíců až tři roky ve vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, střecha, opilý, promile, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.