čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Zloděj kradl benzín a koblihy. Z přejedení usnul za volantem

Včera od čtyř od rána kradl třicetiletý muž z Uničova desítky litrů benzínu a doplňoval si tak nádrž auta. Po cestě se zastavil u potravin a neodolal také bedýnkám s čerstvým pečivem. Policisté ho našli u obce Liboš, jak za volantem podřimuje v obložení koblih.

V úterý 7. dubna řešili olomoučtí kriminalisté případ zloděje benzínu a pečiva. Třicetiletý muž kradl v obci Liboš ze zaparkovaných aut benzín propíchnutím nebo navrtáním palivové nádrže. „Propíchl nádrž u zaparkovaného vozidla Škoda Fabia, ze kterého odcizil 30 litrů benzínu. Ten poté nalil do svého motorového vozidla a přesunul se před místní hasičskou zbrojnici. Tady u dalšího zaparkovaného vozidla Škoda Felicia navrtal palivovou nádrž a odcizil 15 litrů benzínu a odjel do nedaleké obce Pňovice,“ komentuje pachatelovo počínání policejní mluvčí Libor Hejtman.

U prodejny potravin následně vypáčil zámek a ukradl tři bedny pečiva v přibližné hodnotě tisíc korun. „Šternberští policisté za několik desítek minut našli pachatelovo auto zaparkované u obce Liboš a v něm spícího muže. Ten byl obklopen přepravkami s koblihy, koláčky, rohlíky a dalším ukradeným pečivem,“ doplňuje Libor Hejtman.

Muži z Uničova, který byl už za krádež v posledních třech letech potrestán Okresním soudem v Prostějově, vzhledem k době nouzového stavu hrozí přísnější trest odnětí svobody od dvou do osmi let.  

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zloděj, krádež, benzín, koblihy, pečivo, Liboš, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Radan Vitoul Older

Asi Babišův volič.

pondělí, 13. dubna 2020, 00:18

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.