čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Mladík zadržený za distribuci drog a loupežné přepadení skončil ve vazbě

O velikonočních svátcích policie obvinila sedmnáctiletého mladíky z Přerovska, který zdarma distribuoval marihuanu a pervitin především na Přerovsku a Novojičínsku. Mladík se navíc dopustil také loupežného přepadení v říjnu loňského roku.

„Provedeným šetřením policisté zjistili, že mladík minimálně od prázdnin loňského roku až do doby zadržení, které proběhlo o velikonočním víkendu, prodával, poskytoval nebo nabízel zdarma marihuanu a pervitin dalším uživatelům na různých místech, ale především na Přerovsku a Novojičínsku. Navíc byl mladistvý obviněn i z loupežného přepadení, kterého se měl dopustit v říjnu loňského roku v Novém Jičíně," sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

„Maskovaný kuklou vešel po 21:00 hodině do prodejny večerky a s nožem v ruce se dožadoval vydání peněz. Zaskočená prodavačka otevřela v obavě o své zdraví a život pokladnu, mladík se natáhl přes pult a vzal z ní 18 270 Kč, pár bankovek mu přitom vypadlo z ruky, proto se obrátil na ženu, aby mu je podala a pak odešel. Ke zranění poškozené naštěstí nedošlo," popsala mluvčí loupežné přepadení, kterého se mladík dopustil.

Mladík je nyní ve vazbě a čeká na rozsudek. Vzhledem k věku obviněného mu hrozí za výše popsané jednání poloviční trest, než je obvyklé u zletilého pachatele.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, drogy, loupež, přepadní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.