sobota 18. května 2024 Nataša

Zábřežská policie zatkla muže vykrádající rodinný dům

V noci z úterý na středu se podařilo ve spolupráci Zábřežské policie a strážníku dopadnout dvojici zlodějů. Na muže snažící se vloupat do rodinného domu, policii upozornil všímavý soused.

Podezřelé chování dvojice mužů nahlásil oznamovatel asi dvě hodiny po půlnoci. „Zaregistroval hluk a pohyb osob se svítilnou na zahradě u rodinného domu v ulici Na Hejtmance. S podezřením na nekalou činnost těchto osob zalarmoval strážce zákona,” řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Hlídce se jednoho z podezřelých podařilo zadržet bezprostředně poté, co před nimi začal utíkal. Policie však čtyřiatřicetiletého muže dopadla. Při pátrání po okolí vzápětí zadržela také o deset let mladšího spolupachatele, který dělal náhodného kolemjdoucího.

Muži stihli vylézt po žebříku k oknu, kterým se dostali do spíže. Z místnosti nic neodnesli. „Zadržení muži, kteří se navíc před svou noční výpravou posilnili alkoholem, skončili v policejních celách,” řekla mluvčí a dodala, že oba jsou obvinění ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody, za který jim v případě odsouzení hrozí mimo jiné až tříleté vězení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, krádež, vloupání, Zábřeh, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.