pondělí 29. dubna 2024 Robert

Kriminalistům se podařilo zadržet muže podezřelého z vraždy cyklistky

Tým speciálních jednotek během včerejšího dopoledne zadržel sedmačtyřicetiletého muže podezřelého ze zavraždění jednapadesátileté ženy, která jela ve středu po polní cestě ve Chválkovicích. Mrtvou cyklistku policisté našli ležet několik stovek metrů od polní cesty. Podezřelému muži za zločin vraždy hrozí patnáct až dvacet let ve vězení nebo výjimečný trest.

Jednapadesátiletá žena z Olomoucka se pohřešovala od středy 15. dubna, kdy se podle slov blízké rodiny nevrátila v domluveném čase domů. Příbuzný tehdy pohřešované ženy našel její kolo na polní cestě v okrajové části Olomouce. „Spustila se pátrací akce v okolí jízdního kola, a to i s využitím psovodů. Po krátké chvíli zhruba 500 metrů od kola našla policie tělo ženy, která již byla mrtvá. Po prvotním ohledání bylo zřejmé, že došlo k surovému útoku" uvedl náměstek ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování z krajského ředitelství policie v Olomouci Radovan Vojta.

Případ převzali krajští kriminalisté, kteří vytvořili tým specialistů s cílem dopadnout pachatele. „Kriminalistům se podařilo vytipovat pachatele, zjistit jeho totožnost a následně i vypátrat jeho pobyt,“ doplňuje policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Muže zadrželi zásahové jednotky v pátek 17. dubna v dopoledních hodinách.

Motiv vraždy policie nezná. Zadržený muž byl ve vězení 14 let za majetkovou a násilnou kriminalitu. „Byla to náhodná oběť. Veškeré indicie, které máme, nám ukazují, že zadržená osoba jela vykonat tento trestný čin a bylo jí jedno, koho si najde,“ řekl Vojta.

„V minulosti byl několikrát odsouzen pro násilnou i majetkovou trestnou činnost a z posledního výkonu trestu se naposledy vrátil v lednu 2020,“ doplňuje informace o pachateli policejní mluvčí. Obviněnému za zločin vraždy hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest, což je třicet let ve vězení nebo doživotí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky vražda, cyklistka, policie, Olomouc, Chválkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.