úterý 7. května 2024 Stanislav

Řidič, který způsobil dopravní nehodu, neměl řidičský průkaz a byl pod vlivem alkoholu

Padesátiletý řidič, který způsobil v úterý 21. dubna dopravní nehodu, když se při předjíždění jiného vozidla střetl s vozem v protisměru, neměl řidičské oprávnění a byl pod vlivem alkoholu.

Před sedmou hodinou večerní jel řidič s vozem zn. Škoda Felicia ve směru od Branné na Nové Losiny. Na rovném úseku měl předjíždět nezjištěné vozidlo. V protisměrné části silnice se pak střetl s vozem zn. Škoda Octavia. Policisté u obou řidičů provedli orientační dechové zkoušky na alkohol. U devětatřicetiletého řidiče octavie byla zkouška negativní. Padesátiletý řidič felicie však nadýchal 1,55 promile alkoholu. Během lustrace policisté dále zjistili, že padesátiletý muž nikdy nevlastnil řidičský průkaz a k jízdě použil vozidlo bez platné technické kontroly a bez sjednaného pojištění. Na vozidlech vznikla škoda za 30 tisíc korun

Nyní je padesátiletý muž důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uvedla policejní tisková mluvčí Tereza Neubauerová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, nehoda, alkohol, Šumpersko, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.