čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Dva mladíci kradli měsíc v kuse pečivo ze dvora prodejny potravin, celkem si odnesli 500 rohlíků, 11 chlebů, koláčky a koblihy

Na netradiční sortiment se od března do dubna zaměřila dvojice zlodějů, kteří opakovaně vnikali v Konici na Prostějovsku do dvora prodejny potravin. Kradli odtud ve velkém pečivo, které vzápětí zkonzumovali. V jejich útrobách skončilo během měsíce podle policistů 500 rohlíků, 11 bochníků chleba, pět koláčů, tři vánočky a dvě koblihy, sdělil mluvčí policie František Kořínek. Muži se k činu pod tíhou důkazů přiznali. Za krádež v období nouzového stavu jim hrozí až osm let vězení.

Muži ve věku 22 a 29 let se podle kriminalistů krádeží dopouštěli od 8. března do 9. dubna. Do dvora prodejny potravin vnikali opakovaně v noci. "Tam poté z přepravek kradli pečivo určené k prodeji. Mladší z mužů takto na dvůr prodejny vnikl sedmnáctkrát, starší komplic se krádeží zúčastnil šestkrát," uvedl policejní mluvčí.

Škodu za několik set odcizených a vzápětí snězených rohlících, několik chlebů, vánoček i koláčů vyčíslili policisté na více než 2000 korun. "V rámci prověřování případů policisté shromáždili takové množství důkazního materiálu, že podezřelým nezbylo, než se k činu přiznat," dodal mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, zajímavosti, krádež, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.