pondělí 13. května 2024 Servác

Policisté na Šumpersku zastavili hned tři řidiče, kteří neměli za volant vůbec usednout

Hned tři řidiče, kteří neměli za volantem co pohledávat, zastavili policisté v uplynulých dnech na Šumpersku.

Prvního řidiče kontrolovali v úterý 28. dubna před 23. hodinou v Zábřehu. V rámci silniční kontroly se čtyřicetiletý řidič dobrovolně podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol. Přístroj Dräger ukázal pozitivní hodnotu 1,38 promile alkoholu. Muž s naměřenou hodnotou souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve již nepožadoval. Protože muž policistům nepředložil řidičský průkaz, začali muži zákona zjišťovat důvod. V evidenci řidičů zjistili, že muž pozbyl veškerá řidičská oprávnění. „Policisté muže zadrželi, umístili ho do policejní cely a zahájili úkony pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla policejni tísková mluvčí Tereza Neubauerová.

Ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý čtyřiačtyřicetiletý muž, na kterého policisté natrefili v Šumperku ve středu 29. dubna odpoledne. Muž jel s vozem značky Mazda 626 po ulici Temenická. Když najel na ulici Zahradní, zaparkoval, a v ten moment ho dojela policejní hlídka. Když policisté muže vyzvali k předložení všech potřebných dokladů, nechtěl spolupracovat. Policistům tvrdil, že žádné auto neřídil, a proto jim žádné doklady nedá. Ze stejného důvodu se ani nechtěl podrobit dechové zkoušce na alkohol.
Během lustrace policisté zjistili, že muž má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do června 2021,“ doplnila Neubauerová.

Dalšího řidiče v zákazu řízení zastavili policisté ve stejný den vpodvečer v Zábřehu. Za volant vozu značky Opel Combo usedl devětadvacetiletýletý muž. Soudní zákaz řízení mu platí do listopadu letošního roku.
Také tento muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uzavřela Neubauerová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, alkohol, řidič, policie, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.