neděle 5. května 2024 Klaudie

Měl doma hlídat děti, ale místo toho se opil a na I. P. Pavlova poškodil Audi

K muži, který má v bytovém domě v ulici I. P. Pavlova v Olomouci boucháním na dveře způsobovat veliký hluk, byli v úterý 5. května 2020 před dvaadvacátou hodinou přivoláni policisté obvodního oddělení Olomouc 3. Než hlídka dorazila na místo, muž dům opustil a tak ho policisté zastihli už na ulici u zaparkovaného Audi A6 s rozbitým zadním světlometem a promáčknutou karoserií.

„Zcela zjevně opilý muž s policisty odmítal spolupracovat a z místa chtěl odejít. Proto byl policisty zajištěn a byly mu přiloženy pouta. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 2,64 ‰ alkoholu v dechu. Očití svědci policistům potvrdili, že poškození automobilu je dílem zadrženého muže a přivolaný majitel škodu odhadl na nejméně 10 tisíc korun,“ přiblížil situaci policejní mluvčí František Kořínek.

Nebyl to však konec jejich výjezdu. „Dalším šetřením policisté zjistili, že muž má ve svém nedalekém bytě své tři děti ve věku 2 – 5 let, které v době jeho opileckého řádění nemá kdo hlídat. Muž v žádném případě nebyl ve stavu, kdy by se o děti mohl řádně postarat a navíc už bylo rozhodnuto o jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice,“ dodává Kořínek.

Matku dětí se v danou chvíli nepodařilo kontaktovat. Na místo proto byli přivoláni sociální pracovníci, kteří zajistili přespání dětí ve vyhovujícím prostředí pod dohledem.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození cizí věci. Za ten podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až jeden rok. Dále je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku. Za ten mu hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun. Další úřední jednání pak muže čeká také s orgánem sociálně právní ochrany dětí,“ uzvírá Kořínek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, pavlova, audi, olomouc, děti, sociálka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.