pátek 3. května 2024 Alexej

Policie dopadla dva podezřelé z brutálního útoku na bezdomovce v Hodolanech

Olomoučtí policisté zadrželi dvojici mužů, kteří podle kriminalistů na konci března v Olomouci přepadli a brutálně zbili dva lidi bez domova. Na bezdomovce ve věku 31 a 41 let použili jeden z nich teleskopický obušek a berlu jednoho z napadených. Útok byl podle kriminalistů velmi razantní, bezdomovci utrpěli mnohačetná zranění. V době útoku měli útočníci kvůli vládnímu nařízení obličeje zakryté rouškou, bylo tak obtížné je identifikovat, přesto se je podařilo po měsíci dopadnout, řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Útok se odehrál 29. března. Podezřelí ve věku 36 a 44 let nejprve vnikli do rozpadající se budovy v Olomouci - Hodolanech, kde byli dva muži bez domova. „Na muže ve věku 31 a 41 let zaútočil mladší z útočníků teleskopickým obuškem, starší muž napadení pouze přihlížel. Útok byl natolik razantní, že při něm útočník ohnul teleskopický obušek,“ uvedl mluvčí. K dalšímu útoku použil násilník berlu, kterou vzal jednomu z poškozených.

Po incidentu oba agresoři z místa odešli a zranění muži, kteří utržili mnohačetné tržné rány na hlavě a zhmožděniny po těle, si telefonem přivolali zdravotnickou pomoc. Starší ze zraněných mužů navíc utrpěl pneumotorax.

Kriminalistům se i přes ztíženou identifikaci podařilo vytipovat pachatele, zjistit jejich totožnost a na počátku května oba podezřelé zadržet. „Z průběhu vyšetřování vyplývá, že za razantním útokem zřejmě stála odveta kvůli dřívějšímu incidentu mezi poškozenými a přítelkyní jednoho z útočníků,“ doplnil mluvčí.

Oba obvinění muži byli v minulosti stíhaní pro majetkovou a drogovou trestnou činnost. Šestatřicetiletý muž je stíhán vazebně. Policisté ho obvinili ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Jeho staršího komplice, který je stíhán na svobodě, z pomoci k tomuto trestnému činu. Obviněným mužům hrozí pět až 12 let.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, menšiny, bezdomovci, napadení, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.