neděle 5. května 2024 Klaudie

Zloděj zahradníkem. Z pozemku ukradl jahody, konve i prázdné květníky

V noci na středu se šumperští policisté zabývali oznámením majitele rodinného domku, který na zahradě zaslechl podivný šramot. Z okna spatřil muže, který opouští jeho pozemek a za sebou táhne popelnici na bio odpad. Policisté vášnivého zahradníka zastihli i s popelnicí o několik ulic dál.

S muži zákona se ale pachatel moc vybavovat nechěl a tvrdil, že jen vyváží odpad. Když ale policisté nahlédli, o jaký odpad by se mělo jednat, zjistili, že hnědá plastová popelnice je plná zahrádkářského vybavení. Zloděj si ze zahrady odnesl nejen květníky i s jahodami a plastové konve na zalévání, ale také dvě desítky dalších plastových květníků.

Podezřelý muž, který by pro jahody i přes plot skočil,  se snažil z místa zmizet. „Policisté pachatele zadrželi a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Ve věci je dále konáno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí podezřelému podle trestního zákoníku až dvouletý trest odnětí svobody,“ popsala postup svvých kolegů policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky jahody, zloděj, šumperk, květiny, popelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.