pátek 17. května 2024 Aneta

Ledoví muži úřadují. Policisté v těchto dnech sbírají prochladlé bezdomovce

Období od 12. do 14. května patří už od pradávna ledovým mužům. I letos na sebe upozornili nízkými ranními teplotami, což znamenalo práci pro přerovské strážníky, kteří v těchto dnech pomáhají prochladlým bezdomovcům.

Na Pankráce v úterý 12. května hlídky probouzely členy skupinky povalující se u jednoho z marketů. Netrvalo to dlouho a už sbírali další dva u nádraží. Nedlouho na to ještě jednoho opodál. „Následně vyjížděla hlídka prověřit oznámení o dalším muži, ležícím uprostřed cesty. O něj se posléze postaral kamarád, který si z doupěte vyzvedl stavební kolečka a odvezl si ho,“ komentuje zástupce ředitele přerovských strážníků Miroslav Komínek. Tou dobou už operační středisko přijímalo oznámení o dalším případu kousek od centra.

„A ani Servác nezačal jinak. Hned ráno nalezli strážníci vedle veterinární kliniky podchlazenou ženu s více než čtyřmi promile v dechu. Hlídka ženu zabalila do termofolie a po vyšetření lékařem ji transportovala na záchytku k vystřízlivění,“ popisuje první středeční výjezd Komínek. Zároveň upozorňuje, že ledovým mužům ještě není konec a dájí se očekávat další případy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Přerov

Štítky přerov, chlad, ledoví, muži, bezdomovci, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.