neděle 5. května 2024 Klaudie

Opilec se na čtyřkolce vyhýbal cyklistovi. Nezvládl manévr a do nemocnice odletěl vrtulníkem

V úterý 12. května zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Z toho je podezřelý třiapadesátiletý muž, který na čtyřkolce havaroval při projíždění okolo cyklisty do zděného plotu. Ke střetu s protijedoucím cyklistou naštěstí nedošlo, opilý ale musel být letecky přepraven do olomoucké nemocnice.

„Muž projížděl dne 2. května obcí Šumvald-Břevnec. Rychlost jízdy však nepřizpůsobil dopravně technickému stavu komunikace a také svým dovednostem a schopnostem. Ve chvíli, kdy míjel protijedoucího cyklistu, vyjel se svým strojem vpravo mimo komunikaci a řídítky na pravé straně zachytil o zděné oplocení u domu,“ popisuje nehodu policejní mluvčí Lenka Vanková.

Čtyřkolka se při tom převrátila na bok a její řidič si pádem na vozovku způsobil zranění, se kterým byl poté letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Policisté mmuži naměřili 2,3 promile alkoholu v dechu, což potvrdil i krevní odběr v nemocnici, který číslo ještě posunul o jednu desetinu na 2,4 promile alkoholu v krvi.

„Na čtyřkolce vznikla škoda v předběžné výši 1 000 Kč. Další okolnosti dopravní nehody policisté nyní prověřují. Řidiči čtyřkolky hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodává Vanková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky čtyřkolka, šumvald, nehoda, policie, vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.