sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Kamion přimáčkl Kodiaqa na svodidla. Oba se rozhodli předjíždět přes plnou čáru

Ve středu 13. května ráno došlo k dopravní nehodě cisterny a Škody Kodiaq na silnici mezi obcemi Protivanov a Skelná huť. Čtyřiapadesátiletý řidič osobního auta se v úseku označeném plnou čárou rozhodl předjíždět před ním jedoucí cisternu. Ta ale ve stejnou chvíli začala předjíždět traktor s přívěsem a škodovku natlačila na svodidla.

„V místě označeném podélnou souvislou čárou se čtyřiapadesátiletý řidič Škody Kodiaq rozhodl předjet před ním pomaleji jedoucí nákladní automobil s návěsem a traktor s přívěsem. V době, kdy předjížděl kamion, jeho řidič v úmyslu předjet traktor vyjel do levého jízdního pruhu. V důsledku toho došlo k bočnímu kontaktu osobního a nákladního automobilu a k naražení Kodiaku na svodidla vlevo podél komunikace,“ popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek.

K žádnému zranění naštěstí při nehodě nedošlo. Škoda na svodidlech a obou vozidlech se ale vyšplhala na 230 tisíc korun. „Alkohol u obou řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ dodal Kořínek.

Místo nehody:

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, cisterna, protivanov, auto, kodiaq

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.