sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Kamion narazil do mostu. Za Bludovem zastavil železniční dopravu

Na několik hodin dnes zastavil železniční dopravu na trati mezi Bludovem a Rudou nad Moravou na Šumpersku řidič kamionu, který narazil do viaduktu. Práce na opravě potrvají podle předběžných odhadů den, řekla v pondělí mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Kamion zůstal zaklíněn pod viaduktem a musí se vyprostit. Nikdo nebyl zraněn.

„Šlo o náraz kamionu do mostní konstrukce, musí se na místě zkontrolovat, zda nebyla narušena statika mostu. V důsledku nárazu došlo k posunu mostu v řádech centimetrů. Aktuálně je tam nyní provoz zastaven a opravné práce budou probíhat zhruba jeden den. Je to však zatím odhad, může se to ještě vyvinout,“ řekla mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Podle mluvčí policie Terezy Neubauerové vjel nákladní automobil do podjezdu, nad kterým vede trať z obce Bartoňov do Rudy nad Moravou. Kamion zůstal zaklíněn pod viaduktem. „Je zde přerušen provoz. V této chvíli je také neprůjezdná silnice vedoucí ze Šumperku do Rudy nad Moravou. Čeká se na příjezd drážních hasičů, kteří budou nákladní vozidlo vyprošťovat,“ řekla mluvčí policie.

Podle informací Českých drah kamion nárazem v 08:20 poškodil železniční svršek, a proto byl na trati zastaven provoz. Omezení na trati odhadují dráhy do 18:00; zajišťují kvůli tomu náhradní autobusovou dopravu.

Místo nehody:

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ČR, nehoda, železnice, Šumpersko, kamion, bludov, bartoňov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.