sobota 18. května 2024 Nataša

Vybral sto tisíc na rybářské závody, které neuspořádal. Peníze skončily v automatech

Zprávu o obvinění z trestného činu podvodu si v těchto dnech vyslechl třicetiletý rádoby organizátor rybářských závodů. Podle kriminalistů měl na webových stránkách a facebookových skupinách inzerovat závody, které se měly konat loňský říjen na dvou místech republiky. Z přihlášených zájemců měl obviněný následně vylákat bezmála sto tisíc korun na startovném.

„Týmy závodníků měly poměřit své rybářské dovednosti v říjnu loňského roku, a to hned na dvou místech, na Sykovci poblíž Nového Města na Moravě a o 14 dní později na rybníku Pilský ve Středočeském kraji,“ upřesňuje policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. 

„Do závodů se přihlásilo celkem 12 týmů, což bylo podle pořadatele málo a krátce před samotným konáním závodů zájemce uvědomil, že se závody ruší. Vymlouval se, že někteří ze zájemců včas nezaplatili startovné a jemu tak vznikly další náklady spojené s organizací samotných závodů a zajištěním cen a bude tak problematické všem poctivým zájemcům neprodleně vrátit zaslané startovné“ dodává k povedenému organizátorovi. 

Z bezmála sta tisíc, které si na startovném vydělal, vrátil rybářům pouze zlomek peněz. Většinu takto vylákaných peněz měl pak obviněný podle kriminalistů užít pro vlastní potřebu, mimo jiné také jako vklad k různým sázkovým hrám. „V případě uznání viny hrozí obviněnému muži podle trestního zákoníku mimo jiné až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavírá Vybíhalová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rybáři, soutěž, krádež, startovné, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.