pátek 3. května 2024 Alexej

Opilý řidič elektrokoloběžky nezastavil na křižovatce. Srazil a zranil cyklistku

K dopravní nehodě došlo v pondělí 18. května odpoledne v obci Hustopeče nad Bečvou. Osmadvacetiletý řidič elektrokoloběžky chtěl na křižovatce odbočit z vedlejší silnice doleva na hlavní. Křižovatku však projel bez zastavení a na hlavní srazil šestapadesátiletou cyklistku, která musela být převezena do nemocnice na ošetření. U koloběžkáře se potvrdilo ovlivnění alkoholem.

„Osmadvacetiletý řidič na elektrokoloběžce značky Capirelli chtěl na křižovatce odbočit vlevo z vedlejší ulice Polní na hlavní ulici Dlouhá. Při tomto manévru však bez zastavení křižovatkou projel, a přestože chtěl odbočit vlevo, během své jízdy se rozhlédl pouze na pravou stranu. V té době z levé strany po hlavní silnici ve směru od obce Poruba směrem do centra obce Hustopeče nad Bečvou přijížděla šestapadesátiletá cyklistka. Došlo ke střetu předního kola elektrokoloběžky a zadního kola byciklu, v důsledku čehož žena z kola upadla na vozovku a utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice na ošetření,“ popisuje nehodu policejní mluvčí Lenka Vanková.

Muže policisté podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol, která měla pozitivní výsledek 0,25 promile, s čímž řidič koloběžky souhlasil. U cyklistky se ovlivnění alkoholem nepotvrdilo. Ke zranění jiných osob při nehodě nedošlo. Okolnostmi dopravní nehody se policisté dále zabývají.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky elektrokoloběžka, koloběžka, cyklista, nehoda, hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.