pondělí 6. května 2024 Radoslav

Zloděj se vloupal do zahradního centra. Stihl víc zničit než ukrást

V jednom ze zahradních center u Olomouce řádil v noci na pondělí 18. května neznámý pachatel. V prodejně poškodil celou řadu věcí, aby si odnesl motorovou pilu, motorový foukač a pár ovocných tyčinek a oplatků. Jeho řáděním vznikla mnohem větší škoda, než jen za ukradené věci.

„Aby se dostal do prodejny, rozbil nejprve skleněnou výplň okna a poškodil při tom i parapet. Uvnitř za sebou zanechal další spoušť v podobě tří zničených skleněných výplní vnitřních oken a dřevotřískových dveří. Jeho pozornosti neušlo ani linoleum, betonová socha či dvě tiskárny, které rovněž poškodil,“ popisuje pachatelovo počínání policejní mluvčí Lenka Vanková.

„Z interiéru pak odcizil motorovou pilu, motorový foukač, ovocné tyčinky a oplatky v celkové hodnotě téměř 20 000 Kč. Jeho řáděním uvnitř však vznikla majiteli škoda mnohonásobně vyšší, kterou předběžně vyčíslil na bezmála 85 000 Kč,“ dodává.

Policisté věc zaevidovali pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a trestného činu krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky zahradní, centrum, olomouc, škoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.