sobota 18. května 2024 Nataša

Dvě ženy vydíraly muže z Prostějova. Vylákaly z něj přes sto tisíc

Dvaašedesátiletého muže z Prostějova vydíraly dvě ženy ve věku 28 a 42 let. Nejprve se z něj pokoušely dostat peníze anonymním dopisem. Nakonec se ale starší z nich, která je zároveň manželkou jeho synovce, podařilo k muži nastěhovat a během několika měsíců z něj vylákat přes sto tisíc korun.

„V polovině února tohoto roku nalezl dvaašedesátiletý Prostějovan ve své dopisní schránce dopisní obálku se svým jménem. Uvnitř obálky nalezl na počítači psaný dopis, ve kterém ho neznámý pisatel vyzýval k doručení částky 200 tisíc korun do jednoho z prostějovských barů. Pokud by tak neučinil, hrozil pisatel unesením, mučením a usmrcením jeho sestry,“ uvádí policejní mluvčí František Kořínek.

Muž po krátkém váhání věc oznámil policistům, kteří se případem okamžitě začali intenzivně zabývat. Do prověřování případu byli ihned zapojeni jak policisté obvodního oddělení, tak i kriminalisté z oddělení obecné kriminality. Hned od počátku byla vážně zvažována i varianta krátkodobé ochrany, ale tu potenciálně ohrožená žena odmítla.

Při provádění důkladného prověřování se pozornost policistů čím dál více upírala k rodinným příslušníkům vydíraného. Nakonec se ukázalo, že plán, jak z muže dostat peníze, se zrodil v hlavách dvou žen ve věku 28 a 42 let. Starší z žen poškozený muž ve svém bytě poskytl azyl, když přišla o bydlení. Kromě bydlení pak ženu již několik měsíců podporuje také finančně a její mladší kamarádce v různě vysokých částkách půjčil již více než 100 tisíc korun. Ženy se k činu přiznaly a policisté tak kromě počítače, na kterém byl dopis napsán, zajistili i účtenku za tisk dopisu v jedné z prostějovských veřejných tiskáren.

„Policisté věc šetří pro podezření z přečinu vydírání. Za ten trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta,“ dodává Kořínek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky peníze, prostějov, vydírání, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.