pondělí 6. května 2024 Radoslav

FOTO: Mladík si od mámy vzal auto bez jejího vědomí. Jízdu ukončil v lese

V neděli 17. května vyjížděli policisté k havarované Škodě Fabii, která se nacházela v lesíku nedaleko obce Černotín. Při prošetřování události strážci zákona zjistili, že s autem havaroval syn majitelky, která o zmizení vozu vůbec nevěděla. Škoda, kterou syn svým počínáním způsobil, se vyšplhala na 280 tisíc korun.

„Po příjezdu na místo našla hlídka, dle oznámení, odemčené a poškozené vozidlo. Prověřováním z místa se nepotvrdilo, že by auto bylo v pátrání. Kontaktovali jsme majitelku vozidla, která o jeho zmizení vůbec nevěděla a uvedla, že ho před dvěma dny odstavila a zanechala na parkovišti v Hranicích. Kdo mohl s autem odjet, netušila a rodinní příslušníci také nevěděli,“ říká policejní mluvčí Miluše Zajícová.

„Při dalším prověřování a zjišťování se k řízení vozidla přiznal krátce plnoletý syn poškozené. Škodovku vzal bez vědomí matky a se svým kamarádem se vydal na cestu, která nedopadla zrovna nejlépe. Škoda, kterou svým počínáním napáchal, byla předběžně vyčíslena na 280 tisíc korun,“ dodává Zajícová.

Ke zranění ani jednoho z účastníků naštěstí nedošlo. Událost policie šetří pro trestný čin neoprávněné užívání cizí věci s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky fabia, matka, syn, škoda, police

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.