pátek 3. května 2024 Alexej

Nelíbily se mu připomínky k jeho životosprávě, tak na návštěvu vytáhl nabitý revolver

Z trestného činu nebezpečné vyhrožování podezřívají olomoučtí policisté třiačtyřicetiletého muže z obce na Olomoucku. V sobotu 23. května večer se měl ve svém domě pohádat s o rok mladším kamarádem, který byl u něj na návštěvě. Během hádky na něj začal mířit nabitou zbraní, se kterou ho pronásledoval i po zahradě.

Kamarád podezřelého několikrát upozorňoval, že by už neměl pít alkohol. Snažil se mu také vysvětlit, ať si vezme své léky a jde si odpočinout. „Hostiteli se jeho připomínky nejspíše nelíbily a na svého kamaráda proto vytáhl legálně držený plně nabitý revolver. S namířenou zbraní v ruce mu poté začal vyhrožovat, že jej může klidně zabít a nevadí mu ani to, že je to jeho kamarád,“ říká policejní mluvčí Lenka Vanková. 

Kamarád začal před agresorem utíkat v obavě o svůj život, podezřelý ho ale pronásledoval s nabitou zbraní i po zahradě. Poté, co se poškozenému podařilo bez zranění z pozemku svého známého uprchnout, věc oznámil na policii. „Přivolaní policisté poté povedeného kamaráda zadrželi a umístili do policejní cely. Zajistili rovněž i jeho zbraň, kterou u něj v domě nalezli. Podezřelému muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodává Vanková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, olomouc, revolver, zbraň, kamarád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.