čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

FOTO: Silně opilý cyklista zůstal ležet uprostřed silnice. Měl štěstí v neštěstí

K dopravní nehodě došlo v pondělí 25. května večer mezi obcemi Nezamyslice a Mořice. Opilý dvaapadesátiletý cyklista havaroval a zůstal ležet na silnici u středové čáry. Kolem jela čtyřicetiletá žena, které se cyklistu podařilo dostat do bezpečí mimo cestu. Podobné štěstí ale nemělo cyklistovo kolo, které za chvíli přejel řidič Škody Fabia, když nestihl kvůli vysoké rychlosti dobrzdit.

„Žena zastavila a snažila se muže z místa havárie dostat mimo silnici. I přes několik pádů se muž díky ženě do bezpečí dostal. Stejné štěstí však už nemělo jeho jízdní kolo, protože jen o chvíli později místem projížděl devatenáctiletý řidič se Škodou Fabií. Ten nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu pozemní komunikace. Proto nebyl schopen zastavit na vzdálenost, na kterou měl rozhled a jízdní kolo přejel,“ přibližuje událost policejní mluvčí František Kořínek.

Cyklista, který utrpěl při svém pádu zranění, byl převezen do prostějovské nemocncice. K dalším zraněním naštěstí nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na bicyklu a automobilu byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.

Dechovou zkoušku se podařilo provést až na několikátý pokus

„Alkohol u řidiče Fabie policisté vyloučili. Cyklista byl naopak alkoholem ovlivněn zcela zjevně, což se potvrdilo i při provádění dechové zkoušky. Tu se policistům u muže podařilo provést až po několika neúspěšných pokusech. Přístroj ukázal hodnotu 2,79 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkoušku se pak již provést nepodařilo vůbec,“ komentuje Kořínek.

Cyklista i mladý řidič Fabie jsou podezřelí z přestupků podle zákona o silničním provozu. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravních nehod jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky cyklista, policie, nehoda, opilý, nezamyslice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.