pátek 3. května 2024 Alexej

Olomoucký vrchní soud potvrdil 17 let za vraždu ženy v herně

Za vraždu ženy obsluhující v nelegální herně ve Žďáru nad Sázavou si třiačtyřicetiletý Martin Vosyka definitivně odpyká 17 let. Rozsudek brněnského krajského soudu v úterý potvrdil olomoucký vrchní soud. Zamítl tak odvolání obžalovaného, který svou vinu po celou dobu procesu popíral. Muž podle rozsudku loni v červnu obsluhu ubodal a utekl odtud s tržbou. Důvodem byly údajně jeho finanční dluhy.

Podle obžaloby Vosyka třiapadesátileté žene dvaceticentimetrovou čepelí zasadil nejméně tři rány do hrudníku a břicha, kterým žena na místě podlehla. Z herny pak odešel i s tržbou ve výši 165 tisíc korun a zamaskovaný čepicí, tmavými brýlemi a silnou bundou, ve kterých prošel kolem bezpečnostních kamer na ulicích v okolí herny. Motivem pro vraždu byly podle obžaloby dluhy, které dosahovaly až 2,5 milionu korun.

Proti obžalovanému svědčil nedopalek cigarety s Vosykovou DNA, stejně jako bankovka vložená jako poslední do automatu, na kterém obvykle hrával. Jako podpůrné důkazy posloužily záznamy z pouličních bezpečnostních kamer a posudek z oboru biomechaniky porovnávající Vosykův pohyb s postavou na záznamu.

Vosyka, který dosud nebyl nikdy stíhán, však vinu po celou dobu popíral. Tvrdil, že v den vraždy v herně nebyl, naposled ji navštívil o den dřív. Podle jeho obhájce mohly být důkazy na místě činu nastraženy a se záznamy z kamer mohl někdo manipulovat. Soud to odmítl.

Autoři | Foto By Fext [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons

Štítky ČR, soud, hry, vražda, Vysočina, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.