středa 15. května 2024 Žofie

FOTO: Řidič Fordu na dálnici zazmatkoval a zastavil až nárazem do čerpací stanice

K dopravní nehodě na dálnici D46 ve směru od Prostějova na Vyškov vyjížděli policisté v úterý po třetí hodině odpoledne. Pětačtyřicetiletý řidič vozu Ford Galaxy zazmatkoval při odbočování k čerpací stanici, omylem přidal plyn a zastavil se až o budovu pumpy. Škoda na vozidle i budově se vyšplhala na předběžnou částku více jak 1,2 milionu korun.

„Na dvaadvacátém kilometru chtěl odbočit na čerpací stanici, proto se započal řadit do pravého odbočovacího pruhu. Během tohoto manévru jej však vylekalo vozidlo, které jelo tím samým směrem ve druhém jízdním pruhu. Řidič Fordu proto omylem sešlápl plyn, a jakmile projel odbočovacím pruhem, najel na travnatý pás, kde narazil do dopravní značky a pokračoval dál,“ přibližuje původ nehody policejní mluvčí Lenka Vanková.

Jeho jízdu zastavila až budova čerpací stanice. Policisté po příjezdu podrobili mzže orientační dechové zkoušce, která vyšla s negativním výsledkem. 

„Zranění naštěstí nezpůsobil ani sobě ani žádné další osobě. Způsobená škoda na vozidle a na budově i vybavení čerpací stanice se vyšplhala na předběžnou částku 1 260 000 korun. Vzhledem k úniku provozních kapalin z havarovaného vozidla zasahovali na místě také hasiči. Policisté dopravní nehodu vyřešili uložením pokuty ve výši 2 tisíce korun v příkazním řízení,“ dodává Vanková.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, dálnice, čerpací stanice, ford, d46, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.