pondělí 29. dubna 2024 Robert

Žena z Bohuňovic naletěla podvodníkovi. Z firemního účtu mu poslala téměř čtvrt milionu

Na podvodníka pravděpodobně narazila zaměstnankyně jedné společnosti v Bohuňovicích. Ten ji prostřednictvím e-mailové adresy majitele firmy kontaktoval a dožadoval se rychlé úhrady faktury v eurech. Pracovnice peníze z firemního účtu poslala, následně však zjistila, že naletěla podvodníkovi, kterému se z ní podařilo vylákat přes 226 tisíc korun.

Pracovnice obdržela ze stejné adresy dvě zprávy. V první se pachatel požadoval rychlé úhrady faktury a druhá už obsahovala pokyny k proplacení požadované částky v eurech. Žena proto zadala příkaz k převedení finančních prostředků z firemního účtu.

„Následně však zjistila, že naletěla podvodníkovi, neboť se od majitele dozvěděla, že jí žádný příkaz k úhradě ze své e-mailové schránky neodeslal. Neznámý pachatel se tak obohatil o částku ve výši v přepočtu přes 226 000 Kč. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ říká policejní mluvčí Lenka Vanková.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, bohuňovice, olomouc, firma, email

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.