neděle 5. května 2024 Klaudie

VIDEO: Řidič Audi ujížděl policistům téměř 30 kilometrů. Zastavil ho až zátaras

O adrenalinové zážitky neměli policisté v podhůří Jeseníků nouzi ani v době nouzového stavu. Bylo to 8. května krátce po půlnoci, když chtěli poblíž Jindřichova zkontrolovat řidiče vozu Audi. Ten byl ale proti a místo zastavení sešlápl plyn. Strhla se tak nebezpečná policejní honička, která skončila před Jeseníkem, kde policisté zastavili řidiče připraveným zátarasem.

„Přejížděl do protisměru a obcemi se řítil rychlostí přes 100 km/h. Až do Jeseníku ale nedojel. Před Lipovou mu pomocí služebních vozidel a zastavovacího pásu zatarasili cestu jeseničtí kolegové. Vedle uvedených donucovacích prostředků užili policisté proti řidiči, který se připravených zátaras zalekl a zastavil před nimi, také hrozbu namířenou střelnou zbraní,“ říká policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Důvod, proč se dvaačtyřicetiletý řidič snažil silniční kontrole vyhnout, byl prostý. Okresním soudem v Jeseníku mu byl uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to s platností až dubna roku 2024.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.