pondělí 29. dubna 2024 Robert

Nevlastní otec pacifikoval svého opilého neposlušného syna bukovou latí, zasadil mu 40 ran

Již od 30. dubna šetří policie případ, který se udál na dvorků jednoho z domů v obci na Uničovsku. Muž tam zbil mladého muže bukovou latí, zasadil mu čtyřicet ran.

„Třiadvacetiletý muž se do domu obývaného společně se svou matkou a nevlastním desetiletým bratrem vrátil pod vlivem alkoholu a pustil si nahlas hudbu. Jeho matka mu nařídila ztišení reprodukované hudby, z důvody nemoci jeho bratra. Mladík matku neuposlechl, a proto si mladší syn telefonicky postěžoval svému otci. Ten na místo během chvíle přijel, vybaven asi 60 centimetrů dlouhou bukovou latí. Po verbálním úvodu, kdy se oba muži počastovali vulgárními nadávkami, starší začal mladšího přinesenou latí bít. Zejména přes hýždě a zadní část nohou mu uštědřil více než 40 ran. Když mladík upadl na zem, dvakrát ho do hýždí kopl a přidal pohlavek. Při útoku mladík utrpěl zranění, lékaře však nevyhledal," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Na místo přivolaní policisté u obou provedli dechové zkoušky, kterými změřili hodnoty 1,38 ‰ alkoholu v dechu u poškozeného a 2,51‰ alkoholu v dechu u útočníka. 

Starší muž během přítomnosti policistů, i přes jejich zákaz, se synem nasedl do automobilu a z místa odjel. Než se ho policistům podařilo zastavit, ujel asi 5 kilometrů do vedlejší obce. 

„Muž je pro své jednání podezřelý z přečinu výtržnictví, přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ty mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," řekl Kořínek.

Při následném výslechu podezřelý muž uvedl, že útok na syna své bývalé partnerky považuje za „otcovské pokárání, aby mladý muž zanechal obtěžování jeho syna“.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lať, násilí, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.