pondělí 29. dubna 2024 Robert

Další konflikt u olomoucké charity skončil propíchanými pneumatikami

K vulgární a fyzické potyčce došlo ve čtvrtek odpoledne na ulici 1. máje nedaleko budovy Arcidiecézní charity Olomouc. Podnapilý pachatel zde propíchal všechny čtyři pneumatiky zaparkovaného vozu Peugeot. Vandal se neobtěžoval z místa utéct, jen se přesunul o několik metrů dále do prostorů charity. O konfliktu informoval na svém facebooku Zdeněk Kortiš, majitel nedalekého podniku The Black Stuff a syn majitele poškozeného vozidla.

„Při čekání na hlídku Městské policie a při pokusu zadržet agresivního bezdomovce došlo k vulgárním, fyzickým potyčkám. Městská policie pořád nikde po 15 minutách. A ejhle, dostáváme zprávu, že v 18:00 se mění hlídka a máme vydržet, že nás vidí na kamerách. Super pocit, když víte, že dotyčný má nůž nebo nůžky, vy se ho pokoušíte zadržet na místě a strážník se na vás kouká ve formátu 16:9. Děkuji, hned jsem se cítil bezpečněji. Mám pár škrábanců a několikrát se mě pokusil kousnout,“ pozastavuje se Kortiš nad rychlostí příjezdu strážníků.

„Ve čtvrtek 28. 5. 2020 v 17:58 hodin přijalo Operační středisko Městské policie Olomouc telefonické oznámení od muže, o poškození pneumatik u vozidla jeho otce na ulici 1. máje. Po příjezdu hlídky na místo v 18:18 hodin bylo zjištěno, že se zde nachází oznamovatel, který strážníkům ukázal čtyři propíchlé pneumatiky na vozidle. Podle popisu podezřelého a z informací zjištěných na místě, byl muž nalezen v prostorách místní charity na ulici Wurmova,“ stojí ve vyjádření mluvčího olomoucké městské policie Petra Čunderleho.

„Ten se ovšem k protiprávnímu jednání nedoznal. Vzhledem k tomu, že dotyčný byl pod vlivem alkoholu, byl z místa převezen na protialkoholní a záchytnou stanici k vystřízlivění. Při orientační dechové zkoušce byla u muže zjištěna hodnota 1,81 promile alkoholu v dechu. Na místě byli také zjištěni další svědci, kteří viděli podezřelého muže, jak se s nezjištěným předmětem pohybuje kolem vozidla a propichuje zde pneumatiky. Ještě před příjezdem strážníků, mělo na místě také dojít k fyzické potyčce mezi oznamovatelem a podezřelým mužem. Po zadokumentování ze strany Městské policie Olomouc bude případ oznámen správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupků proti majetku a občanskému soužití,“ popisuje Čunderle.

Rozhořčený příspěvek Zdeňka Kortiše

Stále nebezpečnější lokalitou se v poslední době stává křižovatka ulic Wurmova a 1. máje nedaleko olomouckého hotelu Palác. Důvodem je zvyšující se počet opilých a otrlých občanů, kteří se zde pohybují i kvůli Arcidiecézní charitě na Wurmově ulici. Společně s nedalekou samoobsluhou a lavičkami na náměstí před dómem sv. Václava je to pro ně oblíbená destinace.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Zdeňka Kortiše

Štítky wurmova, olomouc, kortiš, policie, městská, charita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.