středa 24. dubna 2024 Jiří

Policejní vyjednavač zabránil v sebevraždě muži, který seděl s revolverem v uzavřeném baru

Rychle reagovat museli prostějovští policisté ve chvíli, kdy obrželi zprávu o muži, který se v jednom z barů v Prostějově chystá skoncovat se svým životem. Policisté společně s vyjednavačem vyrazili na místo, kde se muž nacházel.

V úterý krátce po jedné hodině v noci obrželi policisté informaci od muže, který jim sdělil, že jeho přítel chce skoncovat ze životem. Policie vydedukovala, kde by se mohl muž nacházet a vyrazili na místo.

"Policisté na základě obdržených informací ihned po muži zahájili pátrání. Analytickou činností se policistům podařilo zjistit pravděpodobnou totožnost muže a to, že by se mohlo jednat o provozovatele jednoho z barů v centru města Prostějov. Fyzickou kontrolou baru policisté zjistili, že bar je uzavřen, ale nachází se v něm jedna osoba, která sedí za stolem a v ruce drží krátkou střelnou zbraň," sdělil tiskový mluvčí prostějovských policistů František Kořínek.

Policisté, kteří byli na místě, se snažili přes dveře s mužem vyjednávat, ten však odmítal komunikovat. Na místo byl proto přivolán i policejní vyjednavač.

"Po přibližně 5 minutách vyjednávání strážník muže přesvědčil, aby zbraň odložil a otevřel dveře. V tom okamžiku mohli zasáhnout i ostatní policisté a muže za použití donucovacích prostředků zajistit. Zákrok proti muži byl proveden přibližně ve 2:00 hodin," popsal závěr akce Kořínek. "Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, při které změřili hodnotu 2,08‰ alkoholu v dechu. Na místě byl zajištěn plynový revolver značky Kora," dodal.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.