sobota 4. května 2024 Květoslav

Syn vyhrožoval svému otci zabitím. Mířil na něj vzduchovkou a honil s lopatou po ulici

Nepříjemný incident museli minulý týden řešit policisté na Velkolosinsku. Dlouhodobé neshody mezi otcem a synem kvůli společnému bydlení vyeskalovaly až ke konfliktu, kdy podnapilý syn vyhrožoval otci zabitím. Mířil na něj vzduchovkou a pronásledoval jej s lopatou po ulici. Otci se podařilo z domu utéci a zalarmovat policii.

„Neshody dlouhodobějšího charakteru vyvolané společným soužitím více generací se snažil otec vyřešit tak, že požádal syna, aby se poohlédl po jiném bydlení. Pobídku otce si ale podnapilý syn přebral po svém. Otci měl začít vyhrožovat, že jej zabije. Vybavený vzduchovkou měl mířit otci na hrudník a naprázdno vystřelit,“ popisuje policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

„Vyděšenému otci se podařilo z domu utéci a zalarmovat policisty. Ti pak 25letého syna, který otce s lopatou v ruce pronásledoval až na ulici, zadrželi a následně také vykázali ze společného obydlí. Při dechové zkoušce policisté útočníkovi naměřili 1,4 promile alkoholu v dechu. Mladý muž si již vyslechl sdělení podezření z trestného činu výtržnictví, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodává Vybíhalová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky syn, otec, napadení, vzduchovka, lopata, losiny, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.