čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Známého uhodil kladivem do hlavy. Policisté vyšetřují pokus o vraždu

V úterý 2. června kolem deváté hodiny večer došlo v jedné z prostějovských garáží ke zvlášť závažnému trestnému činu. Dva podnapilí muži bez domova se pohádali kvůli ženě, což vyvrcholilo až napadením pěstmi a nakonec i úderem kladivem do hlavy. Zraněný muž byl s vážným zraněním převezen do nemocnice.

„V úterý 2. června kolem jednadvacáté hodiny se obviněný muž nejprve pohádal kvůli ženě se sedmašedesátiletým známým v garáži v Prostějově. Po krátké chvíli slovní rozepře přerostla ve fyzické napadení. Mladší z mužů nejprve pěstí zaútočil na poškozeného, následně vzal do ruky kladivo a s úmyslem usmrtit staršího muže jej uhodil do hlavy. Oba muži bez domova byli v danou dobu ovlivněni alkoholem,“ popsal konflikt policejní mluvčí Libor Hejtman.

Zraněný muž utrpěl vážná zranění, s nimiž byl převezen do nemocnice v Prostějově. Útočník byl ihned po činu zadržen policisty a případ si převzali krajští kriminalisté. Obviněný muž nebyl v minulosti soudně trestán.

„Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby. Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ dodává Hejtman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kladivo, pokus, vražda, garáž, prostějov, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.