sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

FOTO: Večer ve znamení nehod. Zranilo se několik lidí, pro jednoho letěl vrtulník

Hned dvě nehody se udály na Šumpersku během včerejšího večera a v noci ze čtvrtka na pátek. Při první nehodě havarovala žena na motorce, do nemocnice ji transportoval vrtulník. V druhém případě havaroval opilý řidič osobního auta, toho do nemocnice převezla záchranka.

První nehoda se udála ve čtvrtek okolo páté hodiny večer v obci Lesince. Sedmačtyřicetiletá řidička pravděpodobně uklouzla na štěrku. „Motocyklistka projížděla obcí ve směru od Leštiny na Šumperk. Po projetí křižovatkou pravděpodobně najela na naplavený štěrk, ztratila nad motocyklem kontrolu a narazila do obložení základů přilehlého domu,” informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová a dodala, že zraněnou ženu musel z místa transportovat vrtulník. 

S lehkým zraněním vyvázl pětašedesátiletý řidič Škody Karoq, který sjel v rovném úseku mezi Velkými Losinami a Loučnou nad Desnou do travnatého příkopu u cesty. „Po několika nárazech na terénní nerovnosti a přeskočení tamější strouhy zůstal s nepojízdným vozem stát. Policisté mu na místě opakovaně naměřili jeden a půl promile alkoholu v dechu,” řekla mluvčí. 

Muž byl přepraven k ošetření do nemocnice a nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Další okolnosti nehody policie řeší. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie Šumperk

Štítky nehody, Šumpersko, krimi, motorka, auto, policie, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.