sobota 4. května 2024 Květoslav

Opilého řidiče kontrolovala policejní hlídka dvakrát během chvíle. Skončil na záchytce

Hned dvakrát v sobotu 13. června kontrolovali policisté v Dlouhé Loučce řidiče osobního vozu Citroën. V obou případech nadýchal okolo dvou promile alkoholu. Poprvé policisté řidiči zakázali další jízdu, když ho ale během hodiny zastavili podruhé, odvezli jej na záchytku do Olomouce.

Pětašedesátiletý řidič se při první kontrole podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Přístroj naměřil bezmála 2 promile alkoholu v dechu. Ač mu policisté další jízdu zakázali, řidič zákaz ignoroval a opět usedl za volant.

„Zhruba za hodinu jej policejní hlídka zastavila ve stejné obci, jen o pár ulic dále. U řidiče provedli dechovou zkoušku, která se moc nelišila od té první. I v tomto případě přístroj ukázal hodnotu blížící se k hranici 2 promile alkoholu v dechu. Policisté nepoučitelného řidiče převezli do protialkoholní stanice v Olomouci,“ uvádí policejní mluvčí Libor Hejtman.

Muži hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.