čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

Mladíci třem lidem vyhrožovali zabitím, teď jim hrozí až osm let za mřížemi

Šumperští policisté obvinili dva jednadvacetileté muže z vydírání. Terčem jejich akce se stali dva další muži a otec jednoho z nich. Vše ale začalo u hádky mladého páru, když se každá ze skupin postavila za jednoho z aktérů.

Obvinění se rozhodli podpořit svého kamaráda, který si šel vyřídit se svou přítelkyní problémy týkající se jejich vztahu. Ta byla ovšem zrovna na návštěvě u známého, mladík se se svými parťáky tak vydal k jeho domu. Výměna názorů se neobešla bez emocí, které vyvolaly reakci u známých mladíkovy přítelkyně a kteří se snažili zabránit eskalaci. To se ovšem nelíbilo „bodyguardům“ a s pistolí a nožem v rukou jim začali vyhrožovat zabitím. Podobného přivítání se dostalo také otci jednoho z dívčiných přátel. Tomu násilníci vyhrožovali zastřelením, pokud zavolá policii.

Muž na hrozby nedbal a policii přesto zavolal, což vyústilo v neúspěšný pokus o útěk. „Jak nože, tak pistole se měli cestou zbavit. Jakých konkrétních zbraní měli při incidentu použít, nyní zjišťují kriminalisté. Oba útočníky se policistům podařilo zadržet. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí oběma obviněným podle trestního zákoníku trest odnětí svobody na dvě léta až osm let,“ uvedla mluvčí šumperských policistů Jiřina Vybíhalová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Šumpersko, policie, vydírání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.