čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Drogoví dealeři byli dopadeni. U jednoho policisté našli dokonce 65 gramů pervitinu

Policisté minulý týden obvinili hned čtyři drogové dealery, kterým teď hrozí sazba až na pět let, kromě sedmnáctiletého mladíka, jenž by měl mít poloviční trest. Jeden z nich navíc řídil i přes zákaz a měl pozitivní test na návykové látky.

Prvního z nich, čtyřicetiletého muže z Fulneku, dopadli kriminalisté z Hranic na odpočívadle mezi obcemi Emauzy a Bělotín. „Kriminalisté ho obvinili z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Navíc byl obviněn i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože řídil vozidlo značky Dodge i přesto, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel, který mu měl skončit tento měsíc,“ řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při kontrole vozidla nalezli celníci hned 65 gramů pervitinu. „Z těchto důvodů jsme si případ převzali, řidiče zadrželi a převezli na služební obvod. Záhy provedenou dechovou zkouškou se nepotvrdilo, že by popíjel před jízdou alkohol, nicméně orientační test na návykové látky byl pozitivní na amfetaminy a metamfetaminy,“ dodala mluvčí.

Obviněný se k trestné činnosti doznal a uvedl, že má návykové látky pro vlastní potřebu. Dle trestního zákoníku mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Stejná pětiletá sazba hrozí i dvaatřicetiletému muži z Hranic, který poskytoval pervitin lidem na Hranicku, Vsetínsku a Novojičínsku. „Tuto činnost provozoval minimálně od začátku loňského roku až do doby svého zadržení, které proběhlo v uplynulých dnech. Dobrovolně vydal sáčky s pervitinem, ve kterých se nacházely necelé dva gramy pervitinu. Vyslechl si obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ prozradila Zajícová.

Ve stejné době zadrželi kriminalisté z přerovského oddělení devatenáctiletého mladíka, který distribuoval drogy především na Přerovsku. „Z prověřování vyplynulo, že minimálně od počátku loňského roku distribuoval převážně marihuanu a v menší míře také pervitin. Předávky návykových látek probíhaly za finanční úplatu, nebo jim je poskytoval zdarma. I jemu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ sdělila mluvčí policie.

Posledním obviněným je teprve sedmnáctiletý hoch, jenž se dopustil stejného provinění jako předchozí dva dealeři. „Prověřováním se zjistilo, že minimálně od počátku roku 2019 do listopadu stejného roku zdarma předával marihuanu dalším osobám, mezi kterými byly i mladistvé osoby,“ vysvětluje Zajícová.

„Minulý týden zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání, s ohledem na jeho věk mu hrozí poloviční trest,“ dodala závěrem policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, policie, dealeři, drogy, kriminalisté, pervitin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.