neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Žárlivý muž oknem vnikl do bytu své bývalé partnerky a pokusil se ji zabít

Zvlášť závažný zločin pokus o vraždu řeší olomoučtí kriminalisté od pondělí 15. června. V jedné z obcí na Olomoucku neoprávněně vnikl v ranních hodinách jednašedesátiletý muž do bytu své bývalé šesapadesátileté přítelkyně. V bytě na ni zaútočil dílenským nářadím a způsobil ženě vážná zranění. Policisté byli na místě během několika minut a útočníka zadrželi.

„Muž se protiprávního jednání měl dopustit tím, že v pondělí 15. června 2020 v ranních hodinách vnikl v obci na Olomoucku neoprávněně do bytu šestapadesátileté ženy, dovnitř vlezl po žebříku otevřeným oknem, pak se schoval za dveře, a když žena vešla do místnosti, tak ji neočekávaně napadl dílenským nářadím. Útočil cíleně na horní polovinu těla a způsobil ženě vážná zranění,“ popisuje trestný čin policejní mluvčí Libor Hejtman.

Z dosavadně zjištěných informací vyplývá, že útočník je bývalým partnerem poraněné ženy a motivem útoku je pravděpodobně skutečnost, že se muž psychicky nevyrovnal s předchozím rozchodem ze strany partnerky, roli sehrála zřejmě i žárlivost. Obviněný muž nebyl v době útoku pod vlivem alkoholu ani jiné drogy a v minulosti nebyl soudně trestán.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a do vazby muže poslal. Obviněnému hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky pokus, vražda, policie, olomouc, krimi, žárlivý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.