sobota 20. dubna 2024 Marcela

Muž se zabarikádoval se zbraní v ruce ve svém domě, situaci vyřešila akce speciální jednotky

V noci z úterý na středu musela zasahovat policie proti pachateli, který u sebe měl střelnou zbraň a odmítal se policistům vzdát. Do domu v Brodku u Přerova proto musela vtrhnout zásahová jednotka a muže zpacifikovat.

Na linku 158 dostali policisté hlášení o padesátletém muži, který v jedné z restaurací v Brodku u Přerova vytáhl střelnou zbraň, konkrétně malorážku. Následně byl jedním z hostů restaurace odveden k sobě domů, kde však došlo ke slovní potyčce a zazněl i výstřel.

Na místo incidentu vyjeli policisté. Ti poté kontaktovali podezřelého v místě jeho bydliště. Ten po chvíli jednání otevřel vstupní dveře a v rukou držel blíže nespecifikované střelné zbraně. Poté dveře zavřel a úplně přestal s policisty komunikovat. Na místo proto byla přivolána zásahová jednotka a také policejní vyjednavač, který ale také s mužem nemohl navázat kontakt.

V obavě o život mužovy matky, která se v domě v době vyjednávání nacházela, policie přistoupila k zásahu speciální jednotky, která po vypnutí elektřiny v domě vnikla do domu a muže zadržela.

Během zásahu nebyl nikdo zraněn, muži teď hrozí až tři roky za trestný čin vyhrožování. Na místě byly také muži zabaveny další střelné zbraně, v současné době se vyšetřuje, zda je muž drží legálně. Je také majitelem zbrojního průkazu.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.