sobota 4. května 2024 Květoslav

Řidič se zákazem řízení skončil v rybníku. Nadýchal a skončil na záchytce

Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 26letý muž z Olomoucka, který se tohoto protiprávního jednání měl dopustit ve čtvrtek 18. 6. 2020, v pozdních odpoledních hodinách na komunikaci mezi obcemi Šternberk a Krákořice.

„Při jízdě osobním vozidlem Peugeot měl, z prozatím přesně nezjištěných příčin, havarovat mimo komunikaci a sjet do rybníka. Přivolaní policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 1,1 promile alkoholu v dechu, opakovanými dechovými zkouškami lehce přes 1,2 promile alkoholu v dechu a kolem 1,2 promile alkoholu v dechu,“ říká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Po poučení se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici a následně byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté při prověřování celé události zjistili, že mladý muž má od října loňského roku uložen příslušným správním orgánem platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do září 2020.

„V případě přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání stanoví trestní zákoník na tento přečin trest odnětí svobody až na dva roky, v případě přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodává Urbánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, nehoda, rybník, šternberk, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.