pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Seniorka se nechala napálit smyšleným příběhem podvodníků, přišla o desítky tisíc

Důvěřivá seniorka, která se dala do řeči na ulici s mužem a ženou v autě, se nechala přemluvit k půjčce hotovosti. Pár jí napovídal smyšlený příběh o lidském neštěstí, seniorka mu uveřila a rozhodla se muži a ženě pomoci.

Ve středu krátce po poledni oslovila žena s mužem seniorku, kráčející po chodníku na ulici Žilinská ve směru k ulici Škrétova. Seniorku se skze stažené okénko od auta zeptal na cestu k nemocnici. Dobrostrdečná žena jim v úmyslu cestu jim ukázat nasedla k nim do auta.

"Během jízdy seniorce vykládali smýšlenou legendu o řidiči z jejich firmy, který měl nehodu s kamionem a operace jeho zranění v nemocnici bude stát 20 tisíc korun. Poté dodali, že mají u sebe jen 6 tisíc korun a zbytek by potřebovali do večera půjčit," poslala situaci v autě policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Seniorka souhlasila. Vydali se tedy společně vozidlem k místě, kde seniroak bydlela. Auto parkovali u zadního traktu bytovek na ulici Žilinská  ve směru na ulici Foerstrova. Muž doprovodil seniorku až k ní domů, kde si vzal finanční hotovost ve výši 34 tisíc korun. Jako záruku jí v bytě nechal černou plátěnou tašku opatřenou zamčeným visacím zámkem, kde by podle jeho slov měla být záruka vydaných peněz v eurech. Seniorku poté po dohodě odvezli do Horky nad Moravou, kam původně směřovala.

Peníze však, navzdory dohodě, do večera pár nevrátil a ani seniorku nijak nekontaktovali. Proto se stará dáma obrátila na policisty.

"Obracíme se tímto na občany, kteří si všimli ve středu kolem 13 hodiny podezřelého auta a muže s ženou, kteří doprovázejí seniorku od ulice Žilinská do jejího bytu v domě na ulici Foerstrova, aby se přihlásili se svým svědectvím na linku 158, nebo na kterékoliv obvodní oddělení PCŘ," sdělila Marie Štrbáková.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.