pondělí 6. května 2024 Radoslav

VIDEO: Zdrogovaný řidič se zákazem řízení ujížděl hlídce policistek. Zastavilo ho až oplocení domu

Ve středu 17. června v podvečer měla hlídka policistek dopravního inspektorátu skutečně napilno. Při dohledu na bezpečnost silničního provozu vyzvaly k zastavení řidiče, který ale nedbal na jejich pokynů a hlídce se pokusil ujet. Zanedlouho ale při honičce dostal smyk a skončil v oplocení domu. Ukázalo se, že řídil pod vlivem drog a navíc bez řidičského oprávnění.

Při odbočování z Květné na Zábřežskou ulici nezvládl řízení, dostal s vozem smyk, vyjel ze silnice a narazil do oplocení přilehlého domu. Po havárii policistky řidiče za použití donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní zadržely.

„Důvodů, kvůli kterým se chtěl třiačtyřicetiletý řidič vyhnout silniční kontrole, bylo víc. Nejenže mu byl uložen platný zákaz řízení, ale i v tomto případě měl řidič pozitivní test na amfetamin a o odběru biologického materiálu nechtěl ani slyšet. Navíc se ukázalo, že se jedná o muže s bohatou trestní minulostí,“ uvádí policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Kvůli nerespektování výzvy k zastavení vozidla a své bezohledné jízdě je muž důvodně podezřelý nejen z několika přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, ale také z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

VIDEO:

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, mohelnice, drogy, řidič, honička, pronásledování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.